Spor Salonu, Okul (Kreş,Anaokul) Tasarımları ve Uygulamaları

Angora Ankara İç Mimarlık Spor salonu tasarımı,gym tasarımı ve fitness salonu tasarımı konusunda kullanıcıların ihtiyaçlarına ve mekânın amacına uygun olarak yapılır. Mekanlar hem fonksiyonel hem de estetik açıdan dikkatlice tasarlanmalıdır. 

Spor Salonları Tasarımında Dikkat Ettiklerimiz
1-Spor ekipmanlarının yerleşimi, kullanıcıların rahatça hareket edebilmesi için geniş alanlar sağlanır. Fonksiyonel aletler ve serbest ağırlık bölgeleri olarak ayrılır.
2-Spor salonunun vaziyet planı göz önünde bulundurarak spor yapanların ve personelin rahatça dolaşabileceği düzenlemeler yapılır.

3-Doğal ışık kaynaklarını en üst düzeyde kullanmak, kimliği olan özel alanlar yaratır. Ayrıca, yeterli yapay aydınlatma da sağlanır.

4-İyi bir havalandırma sistemi, spor yapanların spor yapmasında ciddi şekilde etkisi olur. Klima,vrf sistemleri, havalandırma sistemleri ve pencere yerleşimleri bu amaçla en iyi şekilde yerleştirilir.

5- Spor salonlarında, zemin kaplamalarının dayanıklı ve kaymaz olması önemlidir. Yürüyüş alanlarında lamine ve laminant parke, epoksi kaplama seçilir.Serbest ağırlık yapılan alanlarda ise kauçuk kaplama tercih edilir.

6-Keskin köşeler ve düşme risklerini göz önünde bulundurarak korkuluklar yapılır. Ayrıca, güvenlik kameraları ve acil çıkışlarda buna göre dizayn edilir.

7- İlk yardım kitleri ve acil çıkış işaretleri tasarımında doğru noktalara konulur.

Spor Salonu, Okul (Kreş,Anaokul) Tasarımları ve Uygulamaları.

Angora Ankara İç Mimarlık anaokulu tasarımı,kreş tasarımı,anne çocuk evi tasarımı, ilkokul,lise ve ortaokul tasarımı konusunda kullanıcıların ihtiyaçlarına ve mekânın amacına uygun olarak yapılır. Mekanlar hem fonksiyonel hem de estetik açıdan dikkatlice tasarlanmalıdır.

Okul (Kreş, Anaokulu,ilkokul,lise) Tasarımında Dikkat Ettiklerimiz
1-Çocukların güvenliğini sağlamak için keskin köşeler, küçük parça riskleri ve tehlikeli malzemeler kullanılmaktan kaçınılır.

2- Sınıflar, çocukların rahatça hareket edebileceği şekilde düzenlenir. Çeşitli öğrenme merkezleri ve aktiviteler için alanlar oluşturulur.

3- Öğrenme, oyun ve dinlenme alanlarının dengeli bir şekilde tasarlanır ve uygulaması yapılır.

4- Çocukların doğal ışığa erişimi son derece önemli olup büyük pencereler ve aydınlık sınıflar tercih edilir.

5-Canlı renkler, çocukların motivasyonunu artırır ve öğrenmede etkili bir rol oynar.

6- Havalandırma sistemi(doğal havalandırma veya iklimlendirme) çocukların sağlığı için kilit rol oynar buna göre dizaynda yer alır.

7-Uygun ısıtma sistemleri, özellikle kış aylarında konforlu bir ortam sağlamakta işe yarar.

8-Güvenli malzemelerle yapılmış tırmanma duvarları, kaydıraklar ve oyun alanları tasarımda kullanılır.

9-Güvenli zemin kaplamaları ile donatılmış açık hava oyun alanları tasarıma eklenebilir.

10-Çocukların sanat ve yaratıcılıklarını geliştirebileceği atölyeler tasarıma eklenir.

11-Yumuşak ve rahat oturma alanları, çocukların dinlenmesini destekler. Ayrıca uyku odaları düşünülür.

12-Çocukların eşyalarını düzenli bir şekilde saklayabilecekleri, erişimi kolay kilitli dolap kullanımı sağlanır.